Suomussalmelaiset vauhdissa Kajaanin 28. uudenvuodenjuoksussa.

KS 2.1.2017
• Suomussalmelaiset ottivat kolme sarjavoittoa Kajaanin Urheilijoiden järjestämässä perinteisessä Kajaanin uudenvuodenjuoksussa,
joka järjestettiin jo 28. kerran vuoden viimeisen päivän iltana.
Juoksu järjestettiin uudella reitillä Kajaanijoen varren kevyenliikenteen väylillä. Kilpailukeskuksena oli Teppanan koulu.
Naisten sarjan pitemmän matkan, 10,6 kilometriä, voitti viimevuotiseen tapaan Suomussalmen Rastin Minna Taistra ajalla 50.28 ja sai toisen kiinnityksen kiertopalkintoon.
Naisten lyhyemmän matkan, 5,7 kilometriä, voitti Niina Jämsen ajalla 24.35. Suomussalmen Rastin Eeva Romppainen sijoittui neljänneksi ajalla 28,41.
Suomussalmen Rastin Ismo Juntunen voitti kolmannen kerran peräkkäin miesten pitemmän matkan ja sai samalla kiertopalkinnon omakseen.
Voittoaika 10,6 kilometrin matkalla oli 39.18. Toiseksi sijoittui niinikään Suomussalmen Rastin Jari Kinnunen ajalla 41.03.
Miesten lyhyemmän matkan 5,7 kilometriä voitti Suomussalmen Rastin nuori juoksijalupaus Jani Juntunen ajalla 20.30.
Neljänneksi sijoittui Visa Juntunen Pesiökylältä ajalla 24,44. Suomussalmen Rastista viides oli Jorma Kinnunen ajalla 25,48. 13. Aku Pyykkönen 29,12 ja 16. Eero Härkönen 31,08.

Kajaanin uudenvuodenjuoksu on vanhimpia yhtäjaksoisesti Suomessa järjestettyjä vuodenvaihteen juoksutapahtumia.
Ainakin Vantaan Hakunilassa ja Eurajoella on juostu vuodenvaihteessa jo yli 30 kertaa.
Kajaanissa osallistujia oli tällä kertaa 55. Osallistujaennätys 91 on vuodelta 2006.
Kajaanin Urheilijat oli ensimmäistä kertaa tapahtuman järjestämisvastuussa. Seuraava seuran järjestämä juoksutapahtuma
on perinteinen Takkarannan juoksu, joka järjestetään 7.5.