Suomussalmen Rasti

 Yhteiset

Uutiset
Rasti turnauksessa Muhoksella
 
Suomussalmen Rastin miesten joukkue osallistui lauantaina 3.5. Muhoksella pidettyyn pieneen harjoitusturnaukseen. Mukaan turnauksessa Rastin lisäksi olivat pohjoislohkon ennakkosuosikkeihin lukeutuvat Muhoksen Pallosalamat ja Sotkamon Jymy II. Rasti hävisi molemmat ottelunsa luvuin 2-0.
 
Rasti lähti kauden kolmanteen ja neljänteen otteluun muutaman miehen vajeella. Ismo Huotari oli armeijanleivissä ja Janne Kemppainen vielä opiskelupuuhissa Helsingissä. Myös pelinjohtaja Viljo Rissanen oli estynyt opiskelukiireiden vuoksi. Valmentaja Jouni Huusko paikkasi Rissasta viuhkan varressa.

MuPS-SuRa 2-0 (7-3, 13-4)

Päivän ensimmäinen ottelu alkoi Rastilta kovin odottelevissa tunnelmissa. Olihan vastassa yksi suurista ennakkosuosikeista, Muhoksen Pallosalamat. Tätä kovalyöntinen Muhos ei jättänyt hyödyntämättä, vaan takoi kahden takakentälle suuntautuneen läpilyönnin avulla kuusi juoksua taululle. Molemmista läpilyönneistä vastasi viime kaudella vielä superia Oulun Lipossa pelannut Matti Korhonen. Jakso meni lopulta Muhokselle luvuin 7-3.

Toisella jaksolla Rasti pääsi peliin hyvin mukaan. Ensimmäisessä vuorossa Rastin sisäpeli rullasi mukavasti ja tuloksena oli kolme juoksua. Yksi juoksuista oli Tapio Mäkelän upea läpilyönti Muhoksen kopparien välistä maisemaan. Vain kentän takana ollut jalkapallomaali esti kunnarin syntymisen. Rastin ulkopeli toimi mainiosti lähes toisen jakson loppuun asti. Taululla oli 1-3 johto, kaksi paloa ja Muhoksella vain yksi lyöjä jäljellä. Ville Seppäsen polttoheitto lipsahti kolmospesän ohi ja Muhos sai kolme juoksua harhaheitolla siirtyen 4-3 johtoon. Tasoittavallaan Rasti hieroi väkisin yhden juoksun ja viimeisen vuoroparin alkaessa taululla oli lukemat 4-4. Muhos sai kahden vapaataipaleen myötä hengen päälle ja lyönnit alkoivat tippua vastustamattomasti väliin. Rastin selkäranka ei tätä kestänyt ja Muhos vei jakson lopulta selvästi nimiinsä luvuin 13-4. Koko ottelu meni MuPS:lle selkein luvuin 2-0 (7-3, 13-4).

Rasti pysyi ajoittain hyvin Muhoksen tahdissa, mutta tällä tasolla ei näy olevan mahdollisuuksia nukahduksiin ja kämmäilyihin. Ilonaiheena pelissä oli tilanteiden luominen, varsinkin kärki (Nyman, Seppänen ,Martikainen) runnoi jokaisessa vuorossa takatilanteen päälle. Myös Tapio Mäkelän ruuti alkoi näyttää kuivumisen merkkejä.

SoJy II-SuRa 2-0 (1-0, 6-2)

Toisessa ottelussa vastaan asettui Sotkamon Jymy II. Ensimmäinen jakso oli ulkopelin juhlaa, kun kumpikaan joukkue ei saanut kunnolla edes tilanteita pystyyn. Jymyn lukkarina toiminut Tuomas Nissinen tukehdutti kärkimiesten kentällemenolyönnit nopealla temmollaan ja matalalla syötöllään. Jakson ainut juoksu syntyi halvalla tavalla. Jymyn pelaaja löi Rastin siepparille Jari Komulaiselle pallon suoraan käsiin, mutta lukkariksi toiseen peliin tullut Ville Seppänen ei saanut Komulaisen varovaa palautusheittoa kiinni. Jakso Jymylle 1-0.

Toisella jaksolla lyöntipeli parani molemmilta joukkueilta hieman ja tilanteitakin alkoi syntyä. Viimeiseen vuoroon lähdettäessä Rasti johti jaksoa 2-0 Tommi Tauriaisen ja Tapio Mäkelän kotiutuksilla. Jymy ei kuitenkaan luovuttanut. Joukkue sai Rastin hermoillessa ilmaisen ajolähdön päälle ja kahdella peräkkäisellä kakkosjatkeelle suuntautuneella upealla välilyönnillä joukkue tuli tasoihin. Jakson voittojuoksun Jymy sai taas halvalla tavalla, nimittäin vapaataipaleella. Tästä ei Rasti enää toipunut ja Jymy sai kaunistella luvut 7-2 lukuihin.

Toisessa pelissä Rasti osoitti selkeästi, että se pystyy pelaamaan suomensarjan kärkijoukkueiden kanssa tasaisesti. Ajoittain tapahtuvista helpoista virheistä on kuitenkin päästävä eroon ja liikkeen on kestettävä täyden ottelun verran. Myös sisäpeliin on saatava lisää rohkeutta ja yllätyksellisyyttä.

MuPS-SoJy II 2-1 (1-0, 1-2, 3-2)

Päivän viimeisessä ottelussa käytiin tasainen ulkopelin juhlaa ollut ottelu. Sotkamo pisti Muhoksen tiukalle, mutta Muhos venyi otteluvoittoon viime kaudella superia pelanneen Marko Kontion johdolla supervuorossa. Näin Muhos vei kotiturnauksensa nimiinsä kahdella voitolla. Rastista Sotkamoon täksi kaudeksi siirtynyt Viljami Juntunen esitti ottelussa hyviä otteita lyömällä pari juoksua. Lisäksi Juntunen löi kotiutuslyöntikisassa molemmat Sotkamon juoksut kunnarinsa turvin.

Sarja-avaus SuRa-KeKi II sunnuntaina 18.5. klo 14.00

Koska harjoitusvastustajia ei löytynyt enää ennen sarjan alkua, Rastin kausi jatkuu harjoittelulla seuraavan kahden viikon ajan. Tänä aikana pyritään löytämään lopulliset pelipaikat ulkokentälle ja sisäpeliin. Rastin ensimmäinen sarjakausi miesten suomensarjassa alkaa kotiottelulla Kempeleen Kirin kakkosjoukkuetta vastaan. Ottelu pelataan Suomussalmella Pitämän kentällä 18.5. klo 14.00 alkaen.

  • Tekijä: Aki Martikainen :: Suomussalmen Rasti :: Pesäpallo
  • Luotu: 03.05.2008, 19:38
  • Päivitetty: 04.05.2008, 12:59
Uutiset
19.02.2024, 22:05
Kaiken kansan iltahiihtojen lähtölista

05.02.2024, 21:34
Kaiken kansan iltahiihdot 21.2.

04.02.2024, 21:35
Hiihtokoulu 2018-syntyneille alkaa

09.01.2024, 19:41
Junnusuunnistajien kevään harjoitukset alkavat 14.1.

03.12.2023, 21:43
Lasten hiihtokoulu alkaa 7.12.

Käyttäjät
Käyttäjänimi:
Salasana:
Kirjaudu sisään:

Ylläpitäjät
Käyttäjänimi:
Salasana:
Kirjaudu sisään:

Kävijät sivuilla
24.05.2006 - 22.02.24
Sivuilla vierailtu laskuri kertaa.
:: © Suomussalmen Rasti :: 2006 :: Aki Martikainen ::