Suomussalmen Rasti

 Yhteiset

Uutiset
Pesisrastin kausi päättyi niukkaan tappioon Suomensarjan nousukarsinnoissa Kiteellä
 
Suomussalmen Rasti ja Kiteen Pallo 2 kävivät tiukan taiston Suomensarjan nousukarsintojen ensimmäisellä kierroksella Kiteen rantakentällä. Kitee käänsi ottelun lähes niukimmalla mahdollisella tavalla luvuin 1-0 (2-2, 1-0).
 

Erinomaisissa olosuhteissa pelattu ottelu oli molempien joukkueiden ulkopelin juhlaa. Ottelussa nähtiin yhteensä vain viisi juoksua, vaikka vastakkain olivat runkosarjassa eniten juoksuja lyöneet joukkueet.

Ensimmäisellä jaksolla Rasti meni 0-1 johtoon Tuomas Juntusen kotiuttaessa merkatulla välilyönnillä Tommi Tauriaisen. Kitee tasoitti pelin heti seuraavassa lyöntivuorossa niin ikään välilyönnillä. Kolmannessa vuorossa Kiteen lukkari Timo Hynninen lahjoitti Rastille johtojuoksun vapaataipaleella, tuojana Samu Moilanen. Rastin kolmaskin juoksu oli todella lähellä, kun Aki Martikainen kierrätti viimeisenä lyöjänä Antti Holapan ykköspesältä kolmoselle kahdella pienellä lyönnillä. Kotiutuslyönti sirvahti Kiteen etukentältä, mutta KiPa sai kuin saikin poltettua Holapan niukasti kotipesään. Rastin niukka johto kesti lähes loppuun saakka, mutta neljännen tasoittavalla kahden palon tilanteessa Kitee nousi väkisin tasoihin Hynnisen kovalla kakkossaumalyönnillä. Enempää juoksuja ei nähty ja jakso päättyi tasan 2-2.

Toisella jaksolla tilanteet olivat entistä tiukemmassa. Rasti ei onnistunut tekemään jaksolla yhtään juoksua, vaikka muutamia hyviä tilanteita se onnistuikin tekemään, mm. Tommi Tauriainen paloi Aki Martikaisen ja Petteri Väisänen Juuso Heikkisen välilyönnillä aivan kotipesän kynnykselle. Kitee sai lopulta toisen jakson voittojuoksun heti ensimmäisessä lyöntivuorossaan, kun Heikki Hurskainen ennätti kotipesään Antti Olkkosen maalyönnillä. Toisella jaksolla nähtiin yksi kauden komeimmista yksittäisistä ulkopelisuorituksista, kun Rastin kakkoskoppari Antti Holappa haki tyylipuhtaan syöksykopin KiPan kärkietenijästä. Ottelu jatkui tasaisena ja vähäjuoksuisena aina viimeiseen vuoroon saakka. Neljännen tasoittavallaan Rasti teki vielä vaihdoksia, ottamalla Samu Moilasen ja Tommi Tauriaisen jokereiksi, mutta kotiutusta Rasti ei päässyt edes yrittämään, kun Kitee teki kolme paloa kakkospesälle ja pääsi juhlimaan ottelun voittoa ja etenemistä nousukarsintojen finaaliin. Vastaan KiPalle asettuu joko Joensuun Maila 3 tai KPK/JymyJuniorit.

Molemmilla joukkueilla oli ottelussa omat ratkaisuhetkensä ja useita tiukkoja kotipesäkilpoja, ottelu olisi voinut päättyä kumman joukkueen voittoon vaan. Taktisesti Rasti antoi ottelussa vastustajalle hieman siimaa, sisäpelissä tapahtui muutamia huonoja ratkaisuita.

Rastilta ottelussa palkittiin lukkarina erinomaisesti onnistunut Samu Moilanen ja kakkoskoppari Antti Holappa. Lisäksi on todettava, että Rastilta onnistui koko joukkue ulkopelissä palkinnon arvoisesti, heikkoja lenkkejä ei räpylästä löytynyt.

Pesisrastin kausi oli tappiosta huolimatta jälleen melko onnistunut, vaikka tavoiteltu mestaruus jäi taas saavuttamatta. Kauden aikana joukkue voitti 9 ottelua ja hävisi 4. Joukkueen ulkopeli oli läpi kauden todella hyvää, mutta sisäpelissä - varsinkin tiukoissa otteluissa - oli hieman nihkeää. Ja kuten edellä todettua, enempikin oli tarjolla, mutta viimeinen silaus jäi tällä kertaa uupumaan.

Pesisrasti kiittää kannattajiaan, talkoolaisia ja tukijoitaan kaudesta. Ensi vuonna jatketaan taas. Joukkue pysynee hyvin kasassa ja näillä näkymin tiimi vahvistuu pelinjohtajalla, kun Jukka Liuska ottaa vastuun peluutuksesta. Ehkäpä tämä on se ratkaiseva askel, jotta ensi vuonna Rasti nostelee voittopokaalia kauden jälkeen.

Linkit:

  • Tekijä: Aki Martikainen :: Suomussalmen Rasti :: Pesäpallo
  • Luotu: 16.08.2015, 12:32
  • Päivitetty: 16.08.2015, 16:15
Uutiset
17.07.2024, 22:22
Rastin maanantaikisat

03.07.2024, 21:52
Lasten ja nuorten yleisurheilukilpailut jatkuvat to 11.7.24

20.06.2024, 22:34
Yleisurheilun Rastin keskiviikkokisat ke 26.6.24

21.05.2024, 21:22
Pesiskerho 2024

19.05.2024, 08:22
Yleisurheilukerhot ja -harjoitukset alkavat

Käyttäjät
Käyttäjänimi:
Salasana:
Kirjaudu sisään:

Ylläpitäjät
Käyttäjänimi:
Salasana:
Kirjaudu sisään:

Kävijät sivuilla
24.05.2006 - 23.07.24
Sivuilla vierailtu laskuri kertaa.
:: © Suomussalmen Rasti :: 2006 :: Aki Martikainen ::