Yleisurheilu

 Yhteiset

Suomussalmen rasti - Yleisurheilu - Eeron juoksu Raatteesta Ouluun.

3. päivä 20.5. Raate - Oulu juoksu. Puolanka - Ylikiimingin tienhaara.

 

 

Raate Oulu juoksun kolmas päivä, matkaa tuli taitettua reilu 50 km. Tämä päivä oli näistä kolmesta kaikkein helpoin, viileämpi ilma ja myötä tuuli, en kyllä valehtele jos sanon että en ole väsynyt ollenkaan, Kiitos Puolangan Monipalvelu ja caravankeskus omistajille, sieltä sai väsynyt hyvän yö paikan ja sai ladattua ”akut” ihan täyteen, edelliset päivät semmoisessa helteessä vei kaikki voimat. Sattuihan meille pieni kömmähdys Puolangan ja Utajärven rajan lähellä ( minun huolimattomuutta) kun unohdin kuntokannykan Asuntovaunun laturiin ja läksin juoksemaan, juoksin noin 200 m kun huomasin virheen, eikä siinä vielä mitään mutta kun samaan aikaan lähti Jaakko siirtämään asuntovaunua kuntokannykka laturissa, siitä sitten Jaakolle soittamaan että tuo äkkiä se kuntokannykka tänne, minä juoksin sen 200 m takaisin ja Jaakko toi pyörällä sen laitteen minulle. Joka seurasi juoksua sillä hetkellä, ajatteli varmaan että nyt sitä mennään Ambulanssilla sairaalaan tai vieläkin pahempaa. Jaakko halusi kuntoilla, siksi hänellä oli pyörä mukana, sen turvin hän kuljetti kahta autoa omaa sekä minun autoa, ajaa syhkäsi aina vastatuuleen hakemaan jompaakumpaa autoa. Jaakko ajoi pyörällä saman matkan kuin minä juoksin.  Minusta tuntui että Jaakko oli illalla väsyneempi kuin minä, tuumasi että eiköhän lopeteta tältä päivältä,  minä siihen että lopetetaan kun et enää jaksa. Tästä Edeniin on matkaa noin 80 km. Jos ei mitään odottamatonta tule niin olen Edenissä keskiviikkona, ilta päivällä, nyt näyttää ja tuntuu hyvältä, kummassakin jalassa on rakot mutta ei ne näytä haittaavan. Kiitos myös velipoika Jaakolle, hyvin on huoltanut minua.  Huomenna taas kuski vaihtuu, puolilta päivin tulee sisko Martta ja miehensä Sulo, Sulo aikoo juosta minun kanssa osan matkaa. Kolmas yöpyminen oli asuntovaunussa Ylikiimingin tienhaarassa.

 

 

Ylä-kainuu 21.05.2013

Juhani Mustonen

 

Pitkä juoksu Raatteesta Ouluun

Juoksija: Eero Härkönen juoksee poikki Suomen

Eero Härkönen aloitti lupaamansa juoksu-urakan Raatteesta Ouluun lauantaina kello 8 Raatteen tien päästä.

Lauantai-iltaan mennessä hän oli jo ehtinyt Kyröntielle, Lylykyläntien haaraan, 50 kilometrin päähän Puolangan kirkonkylästä. Puolangalle hän lähti juoksemaan sunnuntaiaamuna. Hän vietti seuraavan yön Puolangalla ja lähti sitten jatkamaan Ylikiimingin kautta Ouluun.

Reissun päätepiste on kylpylä Eedenissä Oulussa. Eero Härkönen on hionut juoksukuntoaan Suomussalmen Rastin Raviringissä useamman vuoden ajan. Hän on osallistunut lukuisille maratoneille Suomessa ja ulkomailla. Alkumatkasta ei Härkösen ole tarvinnut juosta yksinään. Ensimmäisen etapin rajalta Raatteen Porttiin juoksi mukana Tuomo Härkönen, Eero poika. Raatteen Portista lähti mukaan Raviringin kiritysryhmä.

 Sunnuntaiaamuna lähtivät Härköstä saattelemaan Minna Taistra ja Jari Kinnunen.

Ensimmäinen päivä otti melko koville. Sää oli hautovan lämmin ja riittävä nesteen juominen meinasi välillä unohtua. Kyllä minä juoksen vaikka sisulla, virkeä Härkönen tuumi sunnuntaiaamuna. Hän oli aloittanut tankkauksen jo kolmen aikaan aamuyöllä kun ei ollut nukuttanut. Sunnuntaikin oli vaativa. Huoltoporukat seuraavat juoksijaa ja kuljettavat asuntovaunua mukana. Härkönen on aikonut juosta tuntemuksiensa mukaan. Ensimmäisenä päivänä kertyi ”mittariin” noin 60 kilometriä, toisena päivänä 50. Maanantaina hän jatkoi matkaa Puolangalta Utajärvelle päin. Noin kello 12.30 hän oli jo juossut parikymmentä kilometriä Puolangalta ja alkoi tulla vähitellen Särkijärven maisemiin. Maanantain ja tiistain välisen yön hän aikoo viettää lähellä Ylikiimingintienhaaraa. Härkönen sanoo kaksi ensimmäistä juoksupäivää olivat vaativat helteisen sään takia, mutta maanantaiksi sää viileni oli suorastaan ihanteellinen juosta. Matka on taittunut suhteellisen mukavasti. Yksi rakko on tullut jalkaan, mutta se on hoidettu ja ukkovarpaan kynsi menee ”uusiksi”. Ouluun juoksija ehtii hyvissä ajoin keskiviikkona, jos vauhti pysyy entisenlaisena.

Uutiset
17.05.2020, 17:41
Kuntorastit käyntiin omatoimirasteina

17.03.2020, 21:11
KEVÄTKOKOUS/PERUTTU

17.03.2020, 21:10
Hallituksen kokous/PERUTTU

05.03.2020, 10:07
Suunnistuksen talvisarja alkaa 26.1.

29.02.2020, 13:41
Kaiken Kansan Iltahiihdot Haverisen hiihtokeskuksessa 10.3.

Käyttäjät
Käyttäjänimi:
Salasana:
Kirjaudu sisään:

Ylläpitäjät
Käyttäjänimi:
Salasana:
Kirjaudu sisään:

Kävijät sivuilla
24.05.2006 - 26.05.20
Sivuilla vierailtu laskuri kertaa.
:: © Suomussalmen Rasti :: 2006 :: Aki Martikainen ::