Yleisurheilu

 Yhteiset

Suomussalmen rasti - Yleisurheilu - Eeron juoksu Raatteesta Ouluun.

5. päivä 22.5. Raate - Oulu juoksu.  Ylikiiminki - Oulun Eden

 

Raate Oulu juoksun viimeinen päivä. Vuodon Joutsenesta ei saatu yöpaikkaa, ei ollut vielä auki näin keväällä, vaan saatiin Ylikiimingistä hyvä yöpymispaikka, Kiitos Pekka Perätalolle vieraanvaraisuudesta, on saunottu ja ruokailtu. Kyllä oli sauna suihku tarpeen kun edellisenä iltana ei ollut. Nukuin hyvin sikeästi 5 tuntia. Otin illalla ensimmäisen särky tabletin tällä reissulla ja nyt aamulla toisen, varpaankynnen ja akillesjänteen takia akillesjänne pikkuisen napsahtaa kun jännitän pohjetta mutta, kyllä se kestää loppumatkan.
Viimeisen päivän ”kirittäjät” Sulo Seppänen ja Tauno Holappa

Juoksuhalut olivat hyvät, olihan suurena haaveena juosta suomen poikkijuoksu ja se on lähellä toteutumista. Lähdin juoksemaan jo noin klo 7 aikaan. Matkaa Edeniin oli jäljellä noin 40 km. Juoksu meni hyvin Akillesjänne vaiva ei haitannut. Juoksin tämän 40 km kovinta vauhtia mitä koko matkan aikana, varaa oli kiristää vauhtia, enkä ollut perillä kovin väsynytkään. Ylikiimingin tiellä tuli iloinen yllätys kun Holapan Tauno tuli meille reitti ohjaajaksi, hän tuntee Oulun kadut paremmin kuin omat taskunsa, ammattinsa takia. Hän ohjasi minut oikeille reiteille, ei tarvinnut juosta liikenteen seassa. Tauno tuli juoksemaan vielä loppukilometreillä minun kaveriksi. Juostiin Oulu maraton reittejä. Loppusuora juostiin kolmestaan minä Tauno ja Sulo Raviringin lippu liehuen maaliin. 235 km on takana. Raate Oulu juoksu on onnistuneesti suoritettu. Minä tein sen pitkäaikainen haave on toteutunut.

Minulla oli luja usko että selviän tästä. Olin juossut tätä ennen 18 täysmaratonia kuutena kesänä, sieltä on tullut kokemusta, olen toipunut maratoneilta joutuin vaikka olen ottanut itsestäni kaiken irti. Niin kävi nytkin kaksi ensimmäistä päivää oli vaikeinta helteen takia, mutta kun nukuin 4-5 tuntia niin voimat ja kunto oli palautunut.

Kiitos Martalle ja Sulolle! näistä puolestatoista päivästä.

En olisi selvinnyt tästä jos minulla ei olisi ollut näin hyvää huoltajajoukkoa takana, kaikki oli innolla ja tarmolla mukana. Suur Kiitos heille! Suurin Kiitos! vaimo Kyllikille meidän lapsille ja lasten lapsille, kuin myös minun sisaruksille ja heidän puolisoilleen jotka ovat kannustaneet minua tässä juoksuharrastuksessa.

Kiitokset myös Tuukka Härköselle! juoksit noin kilometrin minun kanssani.

Kiitos myös kuntokannykan kehittäjille Jukka ja Pekka Huoviselle mahdollisuudesta yleisön seurata tätä juoksua.

Kiitos minun tukioille, nimet satunnaisessa järjestyksessä. Ylä-Kainuu, Ämmänsaaren Seurahuone, NewWell, Biokia (kiantama), Elmosport, Ämmänbetoni, K- Herkku Kirsikka, Huolto-osa, Raatteen portti, Puolangan monipalvelu- ja caravankeskus, Ylikiimingin Pekka Perätalo, Oulun Eden. Henkisestä tuesta ja kunnon alku tahdit antanut Ravirinki, Suomussalmen Rasti. Kiitokset huoltojoukoille, Markku, Tuomo, Jaakko, Martta, Sulo.  Kiitokset kaikille jotka ovat seuranneet minua ja olleet hengessä mukana.

 

Ylä-kainuu 23.05.2013

Juhani Mustonen.

 

Eero Härkönen juoksi Ouluun aikataulussa.

Suomussalmelaisen pitkänmatkan juoksijan Eero Härkösen pitkäaikainen tavoite toteutui. Raatteesta lauantaina juoksemaan lähtenyt Härkönen juoksi Oulun Eedeniin ja oli perillä keskiviikkona hieman 13 jälkeen. Härkönen oli juoksun loputtua erittäin hyvävoimainen eikä hänellä ollut muutenkaan suuria ongelmia koko matkan aikana. Akillesjänne hieman kipeytyi tiistaina, mutta keskiviikkona ei tuntunut enää missään. Huolto pelasi ilman moitteita, ja yöpaikat löytyivät matkan varrelta, Härkönen oli yhden yön asuntovaunussaan. Härkönen taittoi taivalta tasaisella vauhdilla ja jakoi päivämatkat suurin piirtein yhtä suuriin osiin. Ensimmäisenä päivänä hän juoksi kaikkein pisimmän matkan eli noin 60 kilometriä. Härkönen ei ymmärrettävistä syistä aikonut osallistua Oulu maratonille lauantaina, vaikka olisi nyt valmiiksi paikan päällä.

 kuva oikealla; Perillä Eedenissä vihdoinkin.

 Jos kyyneleitä oli silmäkulmassa, ne oli onnesta…


Suomussalmen Rastin myöntämä Taistelijan patsas 9.6.2013

ja omien lasten lahjoittama mitali.

Kun toiset menee juoksukouluun, 

Teräs - Eero juoksee Raatteesta Ouluun 18.5. - 22.5.2013


                                                     
Päivitetty 03.11.2013, 19:02.
aku.p

Uutiset
17.05.2020, 17:41
Kuntorastit käyntiin omatoimirasteina

17.03.2020, 21:11
KEVÄTKOKOUS/PERUTTU

17.03.2020, 21:10
Hallituksen kokous/PERUTTU

05.03.2020, 10:07
Suunnistuksen talvisarja alkaa 26.1.

29.02.2020, 13:41
Kaiken Kansan Iltahiihdot Haverisen hiihtokeskuksessa 10.3.

Käyttäjät
Käyttäjänimi:
Salasana:
Kirjaudu sisään:

Ylläpitäjät
Käyttäjänimi:
Salasana:
Kirjaudu sisään:

Kävijät sivuilla
24.05.2006 - 26.05.20
Sivuilla vierailtu laskuri kertaa.
:: © Suomussalmen Rasti :: 2006 :: Aki Martikainen ::